Слави Трифонов излезе на протест пред парламента

 Слави Трифонов излезе на протест пред парламента

Изтече двуседмичният срок, който шоуменът даде на новото 44-то Народно събрание

Слави Трифонов пристигна пред парламента на импровизиран протест, за да търси гражданските си права. Изтече двуседмичният срок, който той даде на депутатите, за да разгледат референдума му.

Своя ултиматум той постави вече два пъти в отворени писма до медиите, а в ново такова съобщи, че ще изпълни заканата си – а именно да излезе пред парламента. Малко след това и го направи.

Това стана точно по времето, когато новият кабинет – “Борисов” 3, се избираше от парламента и полагаше клетва. По същото време пред НС вече се бяха събрали протестиращи със знамена.

Новият 44-ти парламент се събра на 19 април.

Близо 3,5 милиона души отидоха и пуснаха бюлетина на първия тур на президентския вот на 6 ноември, заедно с който се проведе допитването от три въпроса – за мажоритарен вот, за задължително гласуване и за намаляване на субсидията на партиите. Референдумът влиза за разглеждане от парламента, но не е задължителен. Да има мажоритарна избирателна система в два тура гласуваха 2,5 милиона.

"Какво правиха две седмици и какво правят сега.

Искам да протестирам, затова съм тук", каза самият водещ пред парламента. Той отрече да има политически амбиции, а само граждански.

Заяви и че не може да организира никого да протестира с него.

По думите му обаче той ще бъде пред парламента, докато депутатите вътре работят и ще изчака да види ще се присъединят ли към него хора. Очаква се да е там поне до края на работния ден.

Ето и текста на новото му писмо:

"Българският политически елит се е самозабравил.

Срамувам се, че допуснахме да се получи така – шепа хора да се смятат за богоизбрани и да не се съобразяват със законния си началник – българския народ. Три милиона и половина гласуваха на Референдума. Два милиона и половина с положителен отговор. Като един от тези хора, извървях всички законови стъпки, въпреки пречките, за да се приеме решението на гласувалите на референдума. Но явно желанието за власт е по-силно. И от морала, и от законите. Затова аз отивам да си търся правата пред Парламента. Като трибуна на моята гражданска позиция ще използвам единственото останало свободно медийно пространство в България – интернет. А в предаването си довечера ще говоря за събитията пред Парламента в Скопие.

Слави Трифонов."

Вирни се горе