Със "Стабилна България! Време е!" ГЕРБ се изправя "лице в лице" с гражданите

 Със "Стабилна България! Време е!" ГЕРБ се изправя "лице в лице" с гражданите

С призивът „Стабилна България! Време е!" ГЕРБ се впуска в предизборната битка, която предстои през октомври.

Предизборният щаб по традиция ще бъде ръководен от зам.-председателят на партията Цветанов Цветанов. Самият той представи зам.-председателите на щаба – Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. Връзките с ЕНП и всичко свързано с коорднинацията ще се осъществява от Георги Георгиев и Симеон Велков, съобщи News.bg.

Откриването на предизборната кампания ще се състои на 7 септември в Зала „Арена Армеец", която е запазена марка на ГЕРБ. През август ще бъдат финализирани всички секторни политики, които са съществен елемент от бъдещата управленска програма на партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ залага на „обективна и позитивна кампания", с ясно разграничение между отговорното и безотговорното управление. „Страната се нуждае от много по-истинско и по-реалистично управление, което се надяваме, че ще бъде направено от бъдещето управление на ГЕРБ", заяви Цветанов. ГЕРБ ще води кампанията „лице в лице" с гражданите.

„Няма да залагаме на популизма, който наблюдавахме в кампаниите на не малко от политическите партии, както за европейския вот, така и за предсрочните парламентарни избори през 2013г., защото сме убедени, че когато залагаш на популизма, на нереалистичните политики, които не си в състояние да изпълниш, това носии до краткосрочен ефект", коментира още Цветанов.

ГЕРБ участва самостоятелно , обяви категорично зам.-председателят на партията, за да опровергае, по думите му, всички внушения и спекулации, че едва ли не ГЕРБ ще бъде в някаква коалиция или ще прави някаква коалиционна политика.

ГЕРБ обаче се нуждае от подкрепата на останалите партии за политиките, които са цел за всяка демократична партия, която участва в управлението.

По думите на Цветанов за ГЕРБ е било истинско удоволствие да имаме насреща си една политическа формация като БСП с лидер Сергей Станишев, защото успявали винаги да го побеждават. „Надяваме се, че сега ще имаме едно друго предизвикателство – Михаил Миков", самодоволно изтъкна Цветанов, пожелавайки на ГЕРБ поредната победа над БСП.

За да бъде ефективен новия парламент, нужна е висока избирателна активност, подчерта Цветанов. Това е единственият инструмент, който може да ограничи купуването на гласове.

Бившият вътрешен министър призова бъдещия министър на МВР от служебния кабинет да премахне загражденията около парламента, защото не може в сградата, която трябва да обединява българската нация, в продължение на една година народните представители да влизат по начин, който не кореспондира с демократичността.

Междувременно е приключил и процесът на номинации от общинските структури на ГЕРБ. Листите ще бъдат обявени по всяка вероятност след 20 август. До тогава партията ще направи анализ на всички предложения. От днес вече се създават общинските и областни предизборни щабове в страната.

Вирни се горе