Салих Аршински, ДПС: С отхвърлянето на бюджета, съветниците лишиха хората от нормални пътища

Салих Аршински, ДПС: С отхвърлянето на бюджета, съветниците лишиха хората от нормални пътища

Общинските съветници, които гласуваха против или въздържалите за Бюджет – 2017 г., всъщност лишиха хората от нормални пътища. Това заяви общинският съветник от ДПС и областен лидер на Движението Салих Аршински, след заседанието на ОбС – Смолян.

„У мен буди крайно недоумение фактът, че общинските съветници, които днес отхвърлиха бюджета, направиха точно обратното в комисии. С това не приемане на бюджета искам хората от Сивино, Букаците, Смилян и Виево да разберат, че това ги лишава от нормални пътища, тъй като именно в този бюджет бе залегнало ремонт и рехабилитации на въпросните пътните отсечки. Още повече, че един от съветниците на БСП, с чийто глас подпомогна отхвърлянето на бюджета е родом именно от този район“, коментира Аршински.

Той приема, че бюджетът е един от най-политическите актове в държавата, съответно в общината, но не приема дори и в политиката да има подобен тип лицемерие.

„Има неща, които касаят всички хора, без значение тяхната политическа принадлежност. Така беше и с предложението за закупуване на генератор за Психодиспансера в кв. Устово и високо проходим автомобил – водоноската. Няма да коментирам гласуването на г-н Топов, това е работа на управляващата партия. Ще продължим с любопитство да следим реакциите му, но неговите мотиви са неразбираеми. Органът, който упражнява контрола върху, това дали акта е правно издържан е областния управител с неговата администрация“, категоричен е Аршински. Общинският съветник от ДПС смята още, че представителите на държавната власт, в частност областният управител не веднъж е показал, че когато има незаконосъобразност в актовете, той връща въпросните решения.

Вирни се горе