С поднасяне на цветя социалистите отбелязаха 9-ти септември в Смолян

С поднасяне на цветя социалистите отбелязаха 9-ти септември в Смолян

С поднасяне на цветя и едноминутно мълчание пред паметниците на героите общинските организации на БСП – Смолян и Българският антифашистки съюз отбелязаха 9-ти септември и 130-годишнината от рождението на Георги Димитров. Десетки смолянчани се включиха в честванията, организирани и в трите квартала на Смолян.

Мероприятието уважиха и председателят на групата общински съветници от БСП в ОБС- Смолян адвокат Милко Гавазов, съветниците инж. Атанас Устабашиев и Рабие Кьосева, председателят на Младежкото обединение Георги Кисьов с група от над 20 млади хора. Най-напред бе поклонението пред паметниците на Братан Шукеров и Кирил Маджаров в Стария център на Смолян. Десетките граждани почетоха памета на двамата герои с едноминутно мълчание.

Председателят на местната структура на БАС Ангел Добриков произнесе слово за значението на 9-ти септември като дата за възраждането на смачканата от войни България, нейното изграждане и просперитет. “Преди 68 години се поставиха основите на една справедлива И социална държава, с икономика на световно ниво”, подчерта Добриков.

Цветя бяха поднесени и пред паметника на Наталия в кв. Райково, на Загиналите във Великата отечествена война в квартала, пред паметниците на героите в кв. Устово. Група от над 20 социалисти се поклони и на Паметника на парашутистите край село Бостина.

Вирни се горе