БСП:"В селата ритуалчици вместо кметски наместници"

БСП:"В селата ритуалчици вместо кметски наместници"

Ритуалчици в селата вместо кметски наместници –стопани назначи кмета Николай Мелемов. За БСП това е принос към Единния класификатор за длъжностите в администрацията на Република България.Сигурно министър Симеон Дянков ще го приеме като смолянски опит, като отговарящ за реформата в Държавната администрация.

Компетентните общински съветници и активисти на БСП знаят, че кмета Мелемов е длъжностно лице по гражданско състояние на община Смолян, според закона и той може да делегира задълженията си. В структурата на общината, общинските съветници приеха да има кметски наместници и естествено избраните кметове.

Днес местен вестник информира гражданите на общината за смолянския принос. Такива назначения Мелемов е направил за Орешец и Кокорово, за Полковник Серафимово, Вълчан, Букаците, Чеплетен и Горово. Без решение на Общинския съвет е заявено, че село Дунево минава към Смолян. БСП протестира остро срещу закриването, защото това не е дискутирано в местния парламент. В централата на БСП позвъниха много от назначените, които споделиха, че са назначени на минимални заплати от 270 до 300лв. Явно новата общинска власт смята, че в селата няма грижи, а че трябва да има само ритуалчик по тъжните и веселите ритуали.

БСП изрязва своята тревога, че новите управляващи на община Смолян още не са осъзнали отговорността, която се поели пред жителите на общината, а считат, че това е ритуална дейност. Съветниците на Левицата в Смолян ще питат Николай Мелемов – това служители на Обредния дом ли ще са, на служба ГРАО ли, или платени ритуалчици към кмета на общината. Запознати от понеделнишките срещи в общината твърдят пред БСП, че такава обърканост, хаос и липса на отговорност пред жителите на селата не са и сънували. Всичките освободени кметски наместници в Бюрото по труда ще получават по-високи възнаграждения за 11 месеца, отколкото новоназначените ритуалчици и кметски наместници. С това, към освободените по политически причини от местната администрация на Мелемов се прибавят още 26 души, което означава над 60 освободени.

Вирни се горе