"Република БГ" и Коалиция "Десните" с дебют на предстоящия вот

"Република БГ" и Коалиция "Десните" с дебют на предстоящия вот

Това, което характеризира днешната политическа среда – кебапчета и музика, не е целта на “Република БГ”. Може да звучи високопарно, но ние се придържаме към разбирането, че в политиката трябва да влизаш, когато служиш на изстрадана кауза. /…/ При всички случаи нашата кампания ще е позитивна. Това, за което искаме да допринесем, е, решение на проблеми, а не унищожавене на някакъв политически опонент, каза в предаването “Нещо повече” Георги Василев – председател на Политическа партия “Република БГ”, която ще се яви за първи път на избори след учредяването си, предаде БНР.

Коалиция “Десните”, която включва партийните формации “Синьо единство”, “Единна народна партия” и “Български демократически форум”, ще се яви за първи път на предстоящи вот в този формат. Документите в ЦИК днес внесе д-р Илко Семерджиев. Пред “Хоризонт” той каза, че хората, обединили се в коалиция “Десните”, са доказали, че могат да правят реформи:

Ние не сме съгласни, че някой, когато се самоетикитира като реформатор, е и способен да свърши това. В крайна сметка си спомняте, че на изборите през 2009-а година ГЕРБ на практика бяха преписали нашата програма, но нищо от нея не изпълниха. Това е характерното за популизма, за разлика от десните, каквито наистина сме ние. Това, което сме казвали, сме го изпълнявали и ще продължим по същия начин и сега.

Вирни се горе