Прогресивните арабски политически сили ще са партньори на БСП

Прогресивните арабски политически сили ще са партньори на БСП

Дора Янкова – член на Изпълнителното бьоро на БСП, областен и общински лидер на партията в Смолян взе участие в дискусия на тема “Арабската пролет днес – открадната революция или демокрация в развитие!”, която се проведе днес в столичния хотел “Шератон”. Форумът бе организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Съвета по външна политика на БСП. Участници в дискусията бяха президентът на ПЕС и лидер на БСП- Сергеи Станишев, депутати, дипломати, експерти и политици. Конференцията започна със споделена радост от победата на президента-социалист във Франция Фрaнсоa Оланд.

Г-жа Карима Смит – зам.-председател на Учредителното събрание на Тунис и член на политическото бюро и водач на листата на Еттакатол – партия Демократичен форум за труд и свободи, заедно с г-н Тарек Даниш, който е международен секретар на Египетската социалдемократическа партия и спомага за изграждането на силна младежка организация на партията в Египет имаха работна среща с Янкова, на която обсъдиха актуалните политически събития. Получи се задълбочена активна дискусия, като на дневен ред бе новият арабски свят.

Коментирана бе и обстановката в страни като Либия, Алжир, Тунис, Египет, Сирия и др. Единна бе позицията, че прогресивните политически сили в Арабския свят ще са партньори на БСП. “Ние подкрепяме тяхната борба във всяка крачка към дълготрайна и истинска демокрация”, коментира след срещата Дора Янкова.

Вирни се горе