Поздравителен адрес от Дора Янкова-народен представител от БСП

Поздравителен адрес от Дора Янкова-народен представител от БСП

Уважаеми  дейци на българското образование, наука и култура ,

Скъпи ученици и студенти,

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май е ден за равносметка от постигнатото в областта на духовността и ден на признателност за неуморния труд на дейците на българското образование, наука и култура. Ползвам се от случая, като народен представител от Смолянския регион, да отправя към вас най-сърдечни  благопожелания за здраве и още по-големи постижения, за възхода на Република България. 

24 май не е просто поредния официален празник – това е денят, в който отбелязваме приносът на двамата солунски братя Кирил и Методий и тяхното дело, което ни дава самочувствие да сме горди потомци на нация, заемаща достойно място в историята на Европа.

Скъпи учители! Поздравявам Ви за това, че при всичките несгоди, продължавате все така възрожденски да давате своя принос в духовното израстване на нацията.  През многовековната история на нашата държава училището винаги е било символ и стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.Това е празник на хората, градящи устоите на нацията, възпитаващи поколенията след нас. Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура. Всички, които са избрали словото, науката, баграта,музиката. Искрено Ви поздравявам с най-българският празник, съпътстван с много цветя, усмивки, жизнерадост и оптимизъм.  

Искам  да Ви уверя, че като народен представител ще работя неуморно за издигане на още по-високо равнище на българската културна идентичност и за решаване на проблемите на образованието и културата.

Честит празник!

С уважение:

Дора Янкова- народен представител от Коалиция за България от 42 Народно събрание.

Вирни се горе