Почина депутатът Димчо Михалевски

Почина депутатът Димчо Михалевски

Oбластният и Общински съвет на Българската социалистическа партия в Смолян с дълбоко прискърбие съобщава, че на 18 февруари 2014 година, след тежко боледуване ни напусна

ДИМЧО ДИМИТРОВ МИХАЛЕВСКИ

Загубихме един обичан и уважаван другар и колега, великолепен специалист, предан приятел, един невероятен човек. Всеки, докоснал се до него, ще помни завинаги неговата усмивка, изпълнения с топлота и добронамереност поглед. Изключително етичен и внимателен в отношенията със своите другари, Димчо Михалевски беше едновременно дълбоко и убедено последователен в защитата на своите социалистически убеждения, които отстояваше с неустоима сила и твърдост, спечелили му уважение дори сред неговите политически опоненти.

Роден на 24 октомври 1965 г. в Кърджали, Димчо Михалевски извървява нелекия път от началник цех в ДСК-Кърджали, през работата в строителни и консултантски фирми, заместник-кмет на община Кърджали, заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството до народен представител в 41-вото и 42-рото Народно събрание, където бе секретар и заместник-председател на ПГ на Коалиция за България и председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление. Като член на Националния съвет на БСП той бе председател на Съвета по регионална политика, териториални диспропорции и местно самоуправление. Всяка загуба е непоносимо тежка, ала двойно по-тежка е, когато си отива рано един толкова способен професионалист и талантлив политик, чиято вяра в бъдещето на България огряваше и стопляше сърцата на всички нас, които имахме щастието да живеем и работим заедно с него.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Вирни се горе