Пламен Орешарски в Смолян: С по-добра координация между централната и местните власти, ще подобрим качеството на живот на хората

Пламен Орешарски в Смолян: С по-добра координация между централната и местните власти, ще подобрим качеството на живот на хората

Министър-председателят Пламен Орешарски пристигна днес в Смолян и проведе работна среща с областния управител инж.Димитър Кръстанов, народните представители Дора Янкова и Мустафа Карадайъ и кметовете на общини в област Смолян. Министър-председателят бе посрещнат от граждани,които му подариха цветя.

На срещата присъстваха още министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и министъра на земеделието и храните Димитър Греков. След официалната среща премиерът Орешарски отговори на журналистически въпроси и заяви, че всички са се обединили около идеята, че с по-добра координация на централната и местните власти ще се реализират целите на кабинета, и на местните власти, които са подобряване на стандарта и качеството на живот на хората. Обсъдени са били най важните въпроси свързани с регионалното развитие, околната среда и пътната инфраструктура, както и усвояването на еврофондовете. Орешарски определи срещата като много добра и полезна.

По отношение на Лот 27 по ОП „Регионално развитие" министър Десислава Терзиева отбеляза, че предложените промени в Закона за обществените поръчки ще олекотят процедурите по обжалване. „Вече сме изкърпили пътя Смолян-Пампорово. До края на месец ноември ще изкърпим пътя Смолян-Стойките. Надяваме се през пролетта на следващата година да възстановим и строителството на Лот 27", добави министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. „Интегрираният воден проект на община Смолян ще бъде финансиран от следващия планов период", допълни министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Цялото изявление сред работната среща и отговорите на журналистически въпроси – Виж във Видео!

Вирни се горе