Петър Кадиев /АБВ/: „Очаква ни бурен, но градивен конгрес на 19 май“

  Петър Кадиев /АБВ/: „Очаква ни бурен, но градивен конгрес на 19 май“

„Не очаквам спокоен Конгрес. Напротив, според мен той ще бъде много бурен, но пък градивен“. Това каза областният лидер на ПП АБВ Петър Кадиев. В събота, 19 май, партията ще проведе своя редовен конгрес в София. Кадиев уточни, че в никакъв случай няма да им бъде лесно в събота, защото хората са поставили много остри въпроси, които трябва на всяка цена да бъдат решени. „Ние сме демократична партия, която иска да удовлетвори исканията на хората, така, че съм сигурен, че в никакъв случай Конгреса няма да бъде спокоен“, каза още Петър Кадиев.

Съгласно Устава на партията на всеки две години трябва да се провежда отчетно-изборен Конгрес, на който да се представя отчет за свършената работа и да се набележат приоритетите за следващия период. Тази година ще присъстват близо 700 делегати и много гости.

Областният лидер заяви, че за огромна радост членската маса на партията не само е запазена, а на някои места и значително увеличена. „Много наши симпатизанти стават членове на АБВ и в момента наброяваме около 700 члена, което не е никак малко за Смолянски регион“, каза Петър Кадиев. По думите му след като са напуснали Парламента, не са спрели да работят. Грешките са открити и анализирани и тепърва предстоят решенията на проблемите. „Ние сме демократична партия, в която се говори всичко, без да се страхуваме, че можем да си навлечем неприятности. Въпреки че в момента не сме на политическата сцена, смело мога да заявя, че партията ни има много голям политически и интелектуален потенциал. Виждам как все повече и повече хора ни имат доверие“, каза още Петър Кадиев. Той припомни, че като депутат е успял да съдейства активно за преструктурирането на 101 Алпийски батальон в Полк, както и за подпомагането на читалищните библиотеки с 3 млн. лв.

Кадиев отбеляза още, че в момента партията подготвя така наречената Бяла книга, в която всеки един от регионите в България ще вписва своите проблеми и идеи. Това, което той иска да се впише в тази книга за Смолян е реализирането на кабинков лифт, изграждане на спа център в района на Смолянските езера и развитието на туризма като цяло.

„Нашият регион не е спрял да се развива, но недостатъчно. Ще ми се да се наблегне на туризма, защото има какво да покажем, имаме всички дадености. Ето, вече три години аз се боря да върнем отново кинофестивала в Смолян, много ми се иска най-после да се отвори пункта Рудозем – Ксанти, а също и пункта Арда – Паранести, да има трето платно на пътя Смолян – Пловдив, защото за нашия регион е от особено значение пътната комуникация. Трябва да работим активно за всичко това, за да задържим младите хора тук. Защото те искат да живеят добре днес, а не след 5, 10 или повече години. Искам хората да вярват, че можем да направим нещо за града ни, но само ако сме заедно, ако се обединим. Продължаваме ли да се разединяваме, да се делим по партийна принадлежност, нещата няма да се получат. Защото един човек е един камък, той не може да изгради къщата сам. Тя трябва да се изгради от всички нас, заедно“, каза в заключение областният лидер на ПП АБВ Петър Кадиев.

Вирни се горе