Определиха съставът на РИК-Смолян за предстоящите президентски избори и национален референдум

Определиха съставът на РИК-Смолян за предстоящите президентски избори и национален референдум

Парламентарно представените партии и коалиции постигнаха консенсус на консултациите за членове на РИК-Смолян

Областният управител Недялко Славов и заместниците му Тодор Бозуков и Андриян Петров проведоха консултациите за състава на Районната избирателна комисия с областните ръководители на парламентарно представените партии и коалиции. „Разчитам на вашето мъдро и добронамерено поведение не само днес, а и през цялата кампания и в самия изборен ден, за да покажем, че в област Смолян доброто отношение между хората е нещото, на което всички най-много държим.”, призова Славов в началото на срещата. „Декларирам пред всички вас, че сме готови да органи зираме изборите по най-добрия и безпристрастен начин.”

Съставът на РИК-Смолян за предстоящите президентски избори и национален референдум на 06 ноември 2016 година ще се състои от 13 члена, в това число председател, двама заместник-председатели, един секретар. Съотношението за отделните парламентарно представени партии е както следва – четири члена за ПП ГЕРБ, двама за БСП-Лява България, ДПС-двама, РБ-един член, ПФ-един член, ББЦ-един член, АТАКА-един член и за АБВ-един член.

След направените предложения и предявените от партийните ръководства изисквания за постове в РИК, беше постигнат консенсус, като за председател беше предложен Симеон Велинов от ПП ГЕРБ, Димитър Марев ще бъде заместник-председател от РБ, Иван Гавазов – заместник-председател от БСП-Лява България, секретар ще бъде Емил Кехайов от ДПС. Членове от ПП ГЕРБ са Малина Кордова, Ангел Безергянов и Марияна Сивкова, от БСП-Лява България-Анастасия Караманолева, Анелия Рупцова – от ДПС, Росен Багриянов – от ПФ, Атанас Ангелов – ББЦ, от ПП АТАКА – Елена Илиева и от АБВ – Радка Желева.

Протоколът от консултациите, проведени днес, заедно с необходимата документацията ще бъде предоставен за одобрение на ЦИК.

В този състав се очаква РИК-Смолян да започне работа на 16 септември 2016 година в сградата на Областна администрация.

Вирни се горе