Окончателно Трайчо Трайков е кандидатът на Реформаторския блок

 Окончателно Трайчо Трайков е кандидатът на Реформаторския блок

Изпълнителният съвет на Реформаторския блок реши окончателно че Трайчо Трайков е кандидатът на блока за президент. Има официално “бял дим”, каза след заседанието депутатът от блока Иван Иванов,

“Искам да дам шанс на всички които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат кандидат за президент в мое лица”, каза Трайчо Трайков. Той добави, че след днешното заседание на Изпълнителния съвет е изключително обнадежден, че всички партии ще работят за кандидатурата. Трайков каза, че е номинацията на тези, които искат да живеят в демократична страна, не в диктаторска и автократична, които искат България да принадлежи на свободния свят и единствените сили да са българофили. По думите му избирателите, които застанат зад това “няма да са наши, ние ще сме техни”.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски, който ден пред заседанието на Изпълнителния съвет продължаваше да държи на кандидатурата на Гроздан Караджов, заяви че г-н Трайков е събрал необходимото мнозинство от 3/4 от гласовете на членовете на Изпълнителния съвет и СДС ще работи за общата кандат-президентска двойка. Как са гласували на членовете на съвета обаче остана в тайна, пише Дневник.

Движение 21 и НДСВ издигнаха кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов. При обявяването на номинацията им в четвъртък Дончева заяви, че разчита на широка обществена подкрепа.

Вирни се горе