Болницата в Девин да стане филиал на МБАЛ -Смолян реши Общинския съвет

Болницата в Девин да стане филиал на МБАЛ -Смолян реши Общинския съвет

Без подкрепата на ГЕРБ, Общинският съвет в Девин, на извънредно заседание, прие решение общинската болница в града да станe филиал на МБАЛ – „Д-р Братан Шукеров – Смолян или на друго държавно здравно заведение, посочено от министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Общинският съветник от БСП Николай Мартинов, председател и на Общинския съвет на Левицата призова министър Атанасова в най-кратък срок да задейства необходимите процедури и болницата да заработи с минимум 4 отделения, които да са финансово и кадрово обезпечени. „Това е позицията на Общинския съвет, подкрепена от 13 съветника от всички партии.

Независимо, че областният управител инж. Стефан Стайков бе дошъл, за да окаже политически натиск, за решение, което удовлетворява управляващите, a не гражданите, 4 от съветниците на ГЕРБ гласуваха „против” и „въздържал се”, заяви Мартинов. Той посочи, че политическите сили в Девин са обединени и с днешното си решение дават ясно послание до правителството.

„Вече е зима и проблемът не бива да се отлага повече”, подчерта Маринов. По думите му, въпреки решението на местния парламент, ако скоро няма отговор и действия от здравния министър протестната готовност остава. „Направихме всичко, което бе поискано от нас. Дадохме съгласие и за разкриване на филиал на смолянската болница, за което седмици наред настояваха министър Атанасова и председателя на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, затова сега те са на ход и очакваме в най-скоро време възстановяване на болницата в Девин”, подчерта Мартинов.

На извънредната сесия в Девин присъстваха и общинските председатели на БСП в Борино и Доспат- Цветка Такова и Михаил Танев.

Вирни се горе