Общинските съветници на НДСВ, отишли при Кунева, да напуснат постовете си

Общинските съветници на НДСВ, отишли при Кунева, да напуснат постовете си

Призоваваме Меглена Кунева в заявения от нея дух на почтеност, прозрачност и европейска модерност да приеме идеята за деренегатизация на новата си партия . Да помоли всички онези членове на партията „България на гражданите”, които са общински съветници и са спечелили своите постове с листите на НДСВ, да напуснат общинските съвети, за да отидат там хората, проявили не по-слаби качества, но и лоялност, и принципност. Разбира се, приспособленците винаги твърдят, че остават верни на избирателите и идеите си. Но и г-жа Кунева знае, че това е фикция. И нека сега тя самата помогне да се върне фундаменталният смисъл на демокрацията – представителството на гражданите,съобщиха от пресцентъра на партията.

Ще бъдем конкретни и ще назовем имена на хора, които благодарение на НДСВ заемат пропорционалните партийни постове на общински съветници (не става дума за мажоритарно избраните кметове на населено място): Даниела Русева – избрана в общинския съвет на Шумен от листата на НДСВ, Димитър Палагачев – избран в общинския съвет на Смолян от листата на НДСВ, както и неколцина други.

Надяваме се, че Меглена Кунева като председател на една от новосформираните партии, силно натоварена с очакванията за почтеност и уважение към гражданското начало, ще бъде последователна. В противен случай ще приемаме нейните заявки като обикновено лицемерие, експлоатиращо недоинформираността на българските граждани.

НДСВ винаги е било противник на политическото номадство, чиито грозни прояви виждаме и днес, в 41-ото Народно събрание. Не оцелява ли, впрочем, и правителството на Б. Борисов с помощта на номади-приспособленци? Меглена Кунева все още има някаква възможност да се откаже от съмнителните предимства, които предоставя този порочен стил на най-амбициозните лидери. Все още има шанс да отхвърли подозрението, че формира уж нова партия на основата обаче на ренегатството и политическото номадство. Всъщност НДСВ отправя открито този призив към водача на „България на гражданите”, но смятаме, че и други партии са засегнати от същия проблем – източване на кадри и заемане на обществени постове, които не са спечелени на избори. Затова ние се обръщаме и към самите общински съветници, преминали в друга партия – напуснете местата си и запазете имената си чисти

Вирни се горе