Областният управител на Смолян Недялко Славов представи днес новите си заместници

Областният управител на Смолян Недялко Славов представи днес новите си заместници

Областният управител на Смолян Недялко Славов представи на пресконференция днес новите си заместници. Със заповед на министър-председателя от вчера за заместник-областни управители са назначени Адриан Петров и Зарко Маринов. „От днес ние представляваме един екип със споделена отговорност и с позиции, които ще използваме само и единствено в полза на хората от Смолянска област”. Това заяви днес областният управител на Смолян Недялко Славов на официалното представяне пред медиите и екипа на Областна администрация на двамата нови заместник управители – г-н Адриан Петров и г-н Зарко Маринов.

Зарко Маринов е роден на 26 май 1964 г. в с. Баните, обл. Смолян. Магистър е по специалността „Българска филология”, придобита във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От май 1993 г. до настоящия момент е бил издател и главен редактор на в. „Отзвук”. Семеен с три деца. „Голямата цел, която си поставяме е хората в Смолянски регион да живеят по-добре и ще използваме всички възможности проблемите на региона да бъдат включени в дневния ред на българското правителство” каза Зарко Маринов и допълни, че екипа изцяло залага на прозрачност и откритост. Ресорите, които поема той са „Култура”, „Етнически, интеграционни и демографски въпроси”, „Социални дейности и въпроси, свързани с безработицата”, „Туризъм, спорт и младежки дейности”, „Транспорт, съобщения и енергетика”.

Адриан Петров е роден на 14 септември 1963 г. Има придобита степен „Бакалавър” по специалността „Физика” от ПУ „Паисий Хилендарски”. В момента защитава магистратура „Мениджмънт в сценичните изкуства” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. До момента е изпълнявал длъжноста директор и главен художествен ръководител на ФА „Родопа”. Също семеен с три деца. Г-н Петров бе категоричен, че усърдно ще работи за утвърждаване авторитета на Областна администрация като институция. Едновременно с това той ще концентрира усилия и в сферата на културата. Негови ресори стават „Образование и наука”, „Здравеопазване”, „Земеделие, гори и екология”, „Защита на потребителите”, „Обществен ред и превенция на корупцията”, „Административно и информационно обслужване”, „Отбранително-мобилизационна подготовка”. Областният управител Недялко Славов пряко ще наблюдава дейността в направленията „Управление и разпореждане с държавна собственост”, „Финанси, бюджет и човешки ресурси”, „Превенция на риска, бедствия и аварии”, „Регионално развитие и международно сътрудничество”.

Вирни се горе