Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе работна среща с кметове от община Смолян

 Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе работна среща с кметове от община Смолян

Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе работна среща с част от избираемите кметове от община Смолян. Участие в срещата взеха кметовете на с. Широка лъка, с. Виево, с. Кутела, с. Могилица, с. Петково, с. Смилян.

На работната среща бяха обсъдени актуални проблеми засягащи отделните населени места. Като проблем в работата си някои от кметовете посочиха разработването на проекти за усвояване на средства от еврофондовете, като те поискаха съдействие от Областния управител при тяхната подготовка. Те поискаха и възможност за удължаване на програмите за осигуряване на временна трудова заетост, тъй като през зимния период селата имат най-голяма нужда от тях.

Областният управител инж. Димитър Кръстанов изслуша внимателно всички присъстващи. От своя страна той заяви, че относно Програмата за заетост почти няма плащания в последното тримесечие на годината.Приоритет на Областна администрация Смолян са именно проблемите свързани с пътищата, социалната сфера и икономическата заетост, които ще бъдат подкрепени по най-добрия начин пред съответните органи. Инж. Кръстанов подчерта, че когато спогодбата за сътрудничество с ЕС стане факт ще има нови финансови предпоставки за още срещи и дискусии.

Вирни се горе