Областният съвет на БСП-Смолян подкрепя правителството и премиера Пламен Орешарски

Областният съвет на БСП-Смолян подкрепя правителството и премиера Пламен Орешарски

Областният съвет на БСП-Смолян подкрепя правителството и премиера Пламен Орешарски. Това обяви депутатът от Коалиция за България и областен лидер на социалистите в Смолянско – Дора Янкова, след заседание на Общинското бюро и Областният съвет на партията. „Има много натрупани проблеми, както в региона, така и в страната, чието решение нетърпи отлагане, а единствено настоящето правителство има волята да ги реши”, заяви Янкова. По отношение на протестите в страната и създаденият политически дебат по отношение на Делян Пеевски, депутатът от левицата отбеляза, че това е политически урок. „Чувствителността на българските граждани е урок за всички нас”, заяви Янкова. Тя се обяви за по-стриктен граждански контрол в дейността на правителството и парламента.

Пред журналисти Дора Янкова призова областното ръководство на ГЕРБ –Смолян да спре със спекулациите относно партньорството между ДПС и БСП, напомняйки, че ГЕРБ се радват на голяма подкрепа от общинските съветници на ДПС в Общински съвет- Смолян. Янкова коментира още, че бившите управляващи от ГЕРБ имат най-малкото основание да говорят за социална политика, имайки предвид тоталния срив.

Относно кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Янкова каза: “Гласувах за Пеевски за това, че спазих правилника на парламентарната група и се държах като човек, който съблюдава партийната дисциплина. Дълбоко в себе си имах усещането, че това е политическа грешка, за която видимо върви гражданския и политически дебат в момента. Аз мисля, че няма нищо лошо гражданите да имат по-сериозен контрол и върху нас, и върху правителството. Това е една сериозна поука“, каза депутатът от левицата. „Много хора потриват ръце кабинетът да падне. Областният съвет на БСП се обединява, че правителството трябва да бъде подкрепено. В момента имаме нужда да преминем през тази криза с ясната отговорност пред българските граждани“, посочи Янкова.

Вирни се горе