Областният управител проведе консултации с политическите партии за състав на Районна избирателна комисия-Смолян

Областният управител проведе консултации с политическите партии за състав на Районна избирателна комисия-Смолян

Във връзка с провеждане на предсрочни парламентарни избори на 26 март 2017 година, Областният управител определи консултациите за състава на РИК-Смолян да се проведат в неделя, на 29 януари 2017 година, от 11:00 часа в зала 201 на Областна администрация.

Консултациите с политическите партии за състав на Районна избирателна комисия-Смолян се проведоха днес. В тях участваха представители на партиите и коалициите, представени в 43-то Народно събрание! Комисията се състои от 13 членове, като и е вменена важната задача да организира провеждането на парламентарните избори, насрочени за 26-ти март 2017 г.

“Радвам се, че с политическите партии в хода на преговорите успяхме да постигнем съгласие за състав на РИК, за ръководство на комисията, с което показахме, че в областта можем да постигаме консенсус и е налице достатъчно воля за това”, написа на страницата си във фейсбук областният управител Недяляко Славов. Той благодари на представителите на партиите и коалициите за конструктивния и спокоен диалог, разумните аргументи и предложения!

Очаква се състава на РИК-Смолян да бъде утвърден с Решение на ЦИК, след което да започнат своята отговорна работа за организирането на честни и безпристрастни парламентарни избори!

Вирни се горе