Нов съюз спасява десницата?

Нов съюз спасява десницата?

Съюз “Единство” в рамките на СДС създават Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков.

Целта е единство на традиционната десница.

Тримата, на пресконференция в НС, излязоха със специален призив към лидерите на СДС и ДСБ. Надежда Нейнски изтъкна, че последните социологически проучвания показват, че самостоятелно явяване на двете формации ще доведе до крах на десницата, докато, ако са заедно, ще се представят достойно на вота 2013.

Освен това разделението на десницата, според Нейнски, оставя без алтернатива ГЕРБ и отваря напред пътя за партията на Меглена Кунева.

Това ще доведе до връщане на БСП на власт.

Разделението е крачка назад в развитието и за двете партии СДС и ДСБ, смята Надежда Нейнски. Разделението изправя дясно мислещите хора пред нелогичен избор, отново ги принуждава да избират между двете части на едно цяло – СДС или ДСБ, подчерта българският евродепутат.

Ние вярваме, че само създаването на единна формация на традиционната десница ще я превърне в силен и незаобиколим фактор в следващия парламент и бъдещото управление на страната, категорична е Надежда Нейнски.

Тя, Мартин Димитров и Ваньо Шарков призовават ръководствата на СДС и ДСБ да преразгледат всички решения, свързани с разделението и да започнат преговори за намиране на формулата на единството.

Разделението е огромна политическа грешка, смята и Мартин Димитров.

Според него се цели умишлено убийство на СДС и ДСБ. Имаме съмнения, че има хора и в двете партии, които искат това, каза Димитров.

Маските трябва да паднат, настоява той.

Очакваме отговор от двете ръководства какво правим, подчерта Мартин Димитров.

Ако не бъдат взети мерки утре България може да осъмне с ляво правителство, опасява се той. Димитров посочи, че днес с колегите му отправят своето предупреждение, което, както се изрази той е все едно 9 месеца преди потъването на Титаник някой да каже къде е айсбергът.

Десницата може да бъде спасена, смята Ваньо Шарков. Нашето желание е да работим за единна десница, допълни той. Тримата очакват разум в лидерите на двете формации и посочиха, че в СДС има недоволни, че новото ръководство на партията не прави политика.

Вирни се горе