Николай Мартинов оглави общинската организация на БСП- Девин

Николай Мартинов оглави общинската организация на БСП- Девин

Николай Мартинов оглави общинската организация на БСП – Девин. Той бе избран единодушно на отчетно-изборна конференция в града на минералната вода, след близо 6 –часово заседание. Официални гости на конференцията бяха народните представители от Коалиция за България – инж.Димчо Михалевски и Валентина Богданова, областиният председател на БСП- Дора Янкова и Дария Василева – координатор на БСП за областите Смолян и Пазарджик.

Мартинов е сред най-младите общински лидери. Той е общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет в Девин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той работи и като експерт в международния отдел на Левицата в София и досега бе временен шеф на партията в Девинско. Конференцията се превърна в своеообразна приемна на гражданите на общината, като членовете на БСП поставиха редица проблеми пред депутатите и областния лидер на партията. Хората призоваха политиците да се намесят спешно и да решат тежкия проблем със закритата болница в Девин, което е своеобразен геноцид спрямо жителите, както на община Девин, така и на съседните Борино и Доспат. Местните социалисти заявиха, че хората нямат пари да пътуват, за да се лекуват в Смолян или Пловдив, а представител на организацията в кв. Настан обяви, че само от началото на годината петима души са умрели докато получат адекватна лекарска помощ в Смолян. Жителите на малките села пък алармираха политиците, че масово бягат общо практикуващите им лекари и по този начин селата са в още по-неизгодна позиция, тъй като нямат елементарна лекарска помощ. Последно без джипи е останало село Лясково, тъй като след спиране на строежа на „Цанков камък” хората останали без работа и здравни осигуровки, затова лекарката нямала сметка и си тръгнала. Жителите на селото останали и без автобусна спирка към Пловдив и за да стигнат до втория по големина български град се налага да плащат билет до Девин, което оскъпило билета им с 12 лв.

Хората се оплакаха и от високата безработица, както и от тоталното кадруване от страна на ГЕРБ в държавните служби. Михалевски призова членовете на БСП – Девин за пълна мобилизация и активна работа, за да може партията да е първа политическа сила на следващите парламентарни избори, тъй като трябва да се сложи край на това вредно за страната ни управление, посочиха още от партията. Депутатът обясни, че ГЕРБ трябва да поеме цялата отговорност за затворената болница в града и обясни, че ако политиката спрямо общинските болници се запази скоро врати може да затворят и болниците в Мадан и Златоград. За 50-те общински болници в страната са нужни около 60 млн.лв., което е 2% от бюджета за здравеопазване, но политиката на ГЕРБ е да поддържа само големите лечебни заведения, независимо, че в общинските болници се лекува около 20% от населението на страната. В Девин той прогнозира още предсрочни парламентарни избори на есен, заради изхарчените от правителството резерви и спестявания. По думите му точно поради тази причина е нужно БСП да е много активна, като единствена алтернатива.

Конференцията излезе с решение БСП заедно с кмета на общината да са инициатори на честванията за 100-годишнината от освобождението на Девин от турско робство.

Вирни се горе