Недялко Славов: Правителството на ГЕРБ има достатъчно постижения, за да иска втори мандат

Недялко Славов: Правителството на ГЕРБ има достатъчно постижения, за да иска втори мандат

„Въпреки трудните времена в които правителството на ГЕРБ управлява, има достойнства, даващи основание да иска втори мандат.“ Това заяви пред местното население в Страцево народният представител от ГЕРБ Недялко Славов. На срещата, проведена в читалището, присъстваха още депутатът д-р Даниела Дариткова и общински съветници от ГЕРБ – Златоград.

Според Славов най-големите постижения на правителството са върнатото политическо доверие към България от страна на международните институции, изграждането на големите инфраструктурни проекти, икономическата стабилност на държавата и борбата с организираната престъпност. „Успех е и финансовата стабилност на страната, и предприетите мерки по намаляване на прекомерния дефицит. Всички тези достойнства притесняват нашите опоненти, защото виждат, че доверието в ГЕРБ не е спаднало“, допълни депутатът.

Той даде пример за некомпетентно управление от времето на НДСВ и Тройната коалиция. Според Славов по линия на Предприятието за управление на околната среда (ПУДООС) в община Златоград са финансирани проекти за близо 8 милиона лева със спорен ефект. Става въпрос за изграждането на колектори, които са погълнали много пари, и то над реалните стойности, а на практика не изпълняват функциите, за които са строени, защото няма пречиствателни станции.

„Държавата сега отделя 4 млн. лв. от ПУДООС, за да стартира изпълнението на проекта за геотермалната вода в село Ерма река. Този проект е изключително важен, защото може да даде огромен тласък на община Златоград и региона. Примерът, който ви дадох, ясно показва разликата между ГЕРБ и предишните управляващи“, каза Славов. Той заяви, че подкрепя приоритетността на правителството, защото в един момент държавата ще натрупа ресурс и ще започне финансиране и на дребните проекти в по-малките населени места.

Местните хора споделиха, че имат нужда от средства за самодейност в читалището, за асфалтиране на улици в селото. Оплакаха се, че директорката на училището не допуска жителите на Старцево да използват спортната база на училището, за което имат събрана подписка от 289 човека.

Сашо Байрев, който работи в социалната сфера, изрази мнение, че това, което ГЕРБ направи в национален мащаб по отношение на здравната реформа, никак не е малко. „Работи се по наредбата за медицинската експертиза, която се усъвършенства. Работи се и по наредбата за реинбурсния списък за медикаментите и мисля, че посоката в която се върви, е положителна.“ Той е убеден, че в лицето на председателя на здравната комисия д-р Дариткова и Министерството на здравеопазването българите ще имат по-добра здравна система. Но за да се случи това, трябва и гражданското общество да осъществява контрол. Д-р Дариткова коментира, че ако искаме да оставим чисто здравеопазването, трябва по-друг начин да поемем социалната му страна. Тя увери, че се работи в тази посока, като даде за пример проект към Червения кръст, след който ще се направи даже законова промяна. Идеята е да се даде възможност на екипи да осъществяват социални дейности и по този начин да се поемат част от дейностите, които се вменяват и на болниците. „Личният принос на отделния човек също има голямо значение, за да върви обществото ни напред“, подчерта Дариткова.

Вирни се горе