Недялко Славов: „Инвестицията в младите хора гарантира не само нашия успех, но и нашето оцеляване“

Недялко Славов: „Инвестицията в младите хора гарантира не само нашия успех, но и нашето оцеляване“

Новоизбраните кметове, кметовете на населени места и общинските съветници на общините Смолян, Рудозем, Неделино, Златоград, Мадан и Баните положиха клетва и официално встъпиха в длъжност.

Кметът на Смолян Николай Мелемов, 29-те общински съветници и кметове на кметства положиха клетва и официално встъпиха в длъжност на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината. Церемонията откри областният управител Недялко Славов. Той посочи, че започва новия управленски мандат на местната власт и трябва да се забравят вече емоциите около изминалите избори. Губернаторът на Смолян поздрави Мелемов за постигнатата безапелационна победа още на първия тур на местните избори. Доста по оспорвана обаче е била битката за Общинския съвет, коментира в словото си Славов. Преференциалният вот пренареди листите на всички кандидати и показа вота на избирателя. В заключение, областният управител пожела успешен мандат на местната власт и да работи за просперитета на община Смолян. След неговото слово кметът Мелемов, общинските съветници и кметовете на населени места положиха клетва, а символичната огърлица на властта отново получи Николай Мелемов, за когото са гласували 10 259 жители на общината. Най-възрастният общински съветник Михаил Генчев ръководи заседанието по избор за председател на местния парламент. Постъпиха две предложения. Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Филип Топов предложи кандидатурата на Славка Каменова, а Мариана Методиева от БСП номинира Димитър Кръстанов.

След проведено тайно гласуване с 19 гласа „за” беше избрана Славка Каменова за председател на Общинския съвет в Смолян. Кръстанов получи 6 гласа, а четири бюлетини бяха недействителни. 

В голямата зала в „Дом на културата”, гр.Рудозем се проведе тъpжecтвeното заседание, свикано от областният управител Недялко Славов, на което положиха клетва новоизбраният кмет на община Рудозем Румен Пехливанов, общинските съветници и кметовете на населени места. Областният управител поздрави новоизбраните местни управници, пожела им успешен мандат. Славов отбеляза, че не е от хората, които делят работата на държавна и на общинска. Държавата инвестира много в реализирането на инфраструктурните проекти за изграждането на ГКПП „Елидже” и отсечката „Рудозем-Смилян”, които ще окажат особено благоприятно икономическо и социално влияние за развитието на община Рудозем. В тази връзка областният управител изрази своето очакване, че ще има градивна работа занапред между институцията, която представлява, и община Рудозем. „Много бих искал заедно да решаваме проблеми, свързани с инфраструктурата, социалната политика, икономическото развитие.” , добави Славов. За председател на Общинския съвет на Рудозем бе избран Владимир Янков, който беше единствената издигната кандидатура и подкрепен от мнозинството. На тъpжecтвeно заседание, свикано от областният управител Недялко Славов, клетви положиха нoвoизбpaният ĸмeт нa общинa Неделино Боян Кехайов, нoвитe oбщинcĸи cъвeтници и кметове на населени места.

Областният управител поздрави новоизбраните местни управници, като им пожела да забравят политическите борби и да се обединят в името на благоденствието на хората, които са ги поставили на постовете им. Славов заяви, че в никакъв случай няма да позволи да бъде въвличана институцията областен управител в битки между политическите сили в Неделино, каквито опити са правени в предходния мандат. „Всички вие имате моята протегната ръка за всяка добра инициатива, но не бих позволил институцията областен управител да бъде обект на политически и други битки, да се употребява и уронва престижа й”, допълни той. За председател на Общински съвет – Неделино беше избран Стойко Еленов, след като д-р Милка Любомирова си даде самоотвод след номинацията й за поста. В присъствието на областния управител и граждани, новоизбраните общински кмет, общински съветници и кметове на населени места в община Златоград положиха своите клетви и официално встъпиха в длъжност.

Пожелавайки успешен трети мандат на кмета на община Златоград Мирослав Янчев и всички новоизбрани местни управници, Славов ги прикани никога да не забравят клетвените си думи – в действията си винаги да се ръководят от интересите на жителите от община Златоград. Само чрез добро управление и просперитет може да се преодолее обезлюдяването на нашата красива планина. „Затова нека подкрепяме хората, хората, които са тук. Да подкрепяме младите хора. Работете така, че в община Златоград да растат едни здрави и образовани хора. Инвестицията в младите хора гарантира не само нашия успех, но и нашето оцеляване. Не забравяйте да подкрепяте и възрастните хора, те имат нужда от достойни старини.”, добави областният управител, като увери, че в негово лице винаги ще имат подкрепа за всяко добро дело в полза на общината и населението.

За председател на Общинския съвет в Златоград беше избрана Емилия Кръстева с 14 гласа „за” срещу 3 гласа „за” кандидатурата на Емил Хумчев. На тържествено заседание новоизбраният кмет Фахри Молайсенов, общинските съветници и кметове на населени места в община Мадан положиха клетва и встъпиха в длъжност. За председател на общински съвет – Мадан бе избран Хайри Садъков с 15 гласа „за”, който беше и единственият номиниран за поста.

Клетви положиха и новоизбраните местни управници в община Баните. Кметът Милен Белчев, общинските съветници и кметовете на населени места встъпиха в длъжност. След тайно гласуване по законово установения ред за председател на общински съвет – Баните бе избран Севдалин Хъшинов.

Новоизбраните кметове на Смолян, Рудозем, Неделино, Златоград, Мадан и Баните получиха символичен подарък от областния управител – писалка с послание да я използват единствено и само за просперитета на общините, които управляват.

Вирни се горе