Недялко Славов: Инфраструктурата ще продължи да бъде основен приоритет и през 2018г.

  Недялко Славов: Инфраструктурата ще продължи да бъде основен приоритет и през 2018г.

“Инфраструктурата ще продължи да бъде основен приоритет в следващата година, като са подготвени много инвестиции в пътища, водоснабдителни системи, необратими инвестиции с осигурено финансиране”. Това заяви на пресконференция днес областният управител Недялко Славов, като представи финален отчет за изминалата година и изложи приоритетите в работата си за 2018-та.

Във връзка с инфраструктурните проекти за региона, които предстои да се реализират през 2018 година, областният управител отбеляза, че се планират инвестиции в пътища по ОП „Региони в растеж 2014-2020” – рехабилитация на пътния участък Смолян-Девин-Кричим, възлизащ на стойност около 50 млн.лв. Предстои изграждането на Втори воден цикъл в Смолян по ОП „Околна среда 2014-2020”, възлизащ на стойност около 60 млн.лв. Ще бъдат реализирани пътни проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 и по проекта за изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти” на обща стойност около 30 млн. лв. Предстои въвеждане в експлоатация на яз. „Пловдивци”. Планира се реализирането на инфраструктурни проекти по ОП „Регионално развитие” и Програма за развитие на селските райони.

Славов отбеляза, че продължава да работи за всички обществени сфери, като ще води приоритетна политика в сферата на образованието, за смекчаване на негативните демографски тенденции, за пътната безопасност, за привличане на инвестиции, снижаване още повече на нивата на безработица.

Областният управител изрази разочарование към начина, по който работи Общински съвет Смолян, затова, че не се търси баланса в решенията, което не дава добри резултати, както за момента, така и ще остави негативни последици за развитието на областния град в следващите няколко години, дори и след изтичането на настоящия управленски мандат. „Използвам случая да призова всички политически сили в Общински съвет Смолян, заедно с кмета, да потърсят възможност за постигане на принципно разбирателство.”

На Коледно тържество в атриума на Областната администрация Славов пожела весели празници, здраве и благоденствие на коледарите, на всички служители в сградата, гости на тържеството и всички граждани на област Смолян.

Вирни се горе