НДСВ се събра със земеделците, викат и СДС

НДСВ се събра със земеделците, викат и СДС

Председателите на НДСВ и Земеделският народен съюз Христина Христова и Стефан Личев подписаха меморандум за сътрудничество между двете партии.

В Плевен, където ръководството на НДСВ се събра за изнесен Политически съвет, двете формации заявиха желанието си да работят заедно за изграждането на нов центристки проект.

Стефан Личев изтъкна, че се надява този необходим за страната центристки проект да стане дългосрочен, да набере сили и подкрепа, за да имаме най-после разумна алтернатива на лявото и дясното в политическото пространство.

Поставяме основите на принципно от идейна гледна точка партньорство между две партии, доказали, че са разумни, толерантни и обществено отговорни, подчерта Христина Христова. Политическата ситуация в момента не само диктува тази необходимост от обединение, но и предпоставя условия за разрастване на това сътрудничество до следващите избори, допълни тя.

Председателите на НДСВ и ЗНС подчертаха, че проектът е отворен и за други партии, които споделят техните ценности и са близки на идейно-политически основа. На въпрос с кои други партии се обсъжда сътрудничество, Христина Христова потвърди, че се водят разговори със СДС. Тя допълни, че не вижда идеологически различия с тази партия и ще вложи усилия разговорите с тях да продължат.

Подписаният днес меморандум гласи, че България има нужда от трета, центристка политическа линия, която да бъде алтернатива на лявата и дясната политики, доминиращи сега.

Първата обща стъпка на НДСВ и ЗНС след подписването на меморандума бе да призоват всички демократични партии и граждански движения да се обединят за честни избори догодина.

Председателите на двете партии се разбраха също да се създадат обща работна група, която да изготви програма за спешно спасяване на българската икономика от кризата.

Вирни се горе