Над 1000 родопчани празнуваха на Бузлуджа

Над 1000 родопчани празнуваха на Бузлуджа

Над 1000 родопчани празнуваха на Бузлуджа 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България

Областният председател на БСП – Смолян Дора Янкова и Ася Балийска – член на областната организация на жените социалистки бяха отличени на Националния събор на БСП на Бузлуджа за голям принос при събирането на подписи за АЕЦ “Белене”. Смолянска област е на второ място в страната с 20 550 подписа. С най-много подписи в Смолян се отличи Ася Балийска, която лично събра 1665 парафа. На второ място в областта се отличи Серьожа Пехливанов от Златоград, който успя да събере 1200. Освен с предметни награди от БСП призьорите в националната подписка ще пътуват до Букурещ в края на септември за конгреса на Партията на европейските социалисти, който ще избере нов президент за следващите 4 години. Групата ще бъде водена лично от лидера на социалистите Сергей Станишев, който е кандидат за поста. Над 1000 родопчани посетиха Бузлуджа за празника на партията. Сред официалните лица от региона бяха и народният представител инж. Димчо Михалевски, общинските съветници от БСП- Смолян инж. Димитър Кръстанов и Рабие Кьосева, лидерът на БСП- Златоград – Емил Хумчев, председателите на общинските организации в Девин, Борино, Баните, Доспат, Чепеларе др.

Развълнуван , с дълбок поклон от трибуната на върха лидерът на БСП Сергей Станишев благодари на всичките 777 447 българи, подкрепили подписката на социалистите пред събралите се близо 45 000 социалисти и симпатизанти на лявата идея за отбелязването на 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Съборът тази година е под надслов “Решимост за промяна”. “ГЕРБ са разбойници във властта, облечени във власт и ние имаме мисия на следващите парламентарни избори да ги свалим”, призова той. В eмоционално и продължило близо четвърт час слово Станишев поиска оставката на правителството, тъй като “българите не виждат срещу себе си държава, а българският парламент днес не отразява волята на повечето българи”. Той нарече парламентът “кух и празен откъм съдържание” и настоя за нови избори.

“Имаме срещу себе си арогантна, безотговорна власт, която ще направи всичко възможно да има доверието на всички българи и пак да ги командва”, каза още той и предупреди, че срещу БСП ще се изправи цялата държавна машина и ще се използват всички възможни механизми, както и компромати и пари". „И ние трябва да сме готови за това. Да сме готови и да не забравяме нашата визия. Визия, която не е партийна, а визия, която е национална. Визия за отговорността пред държавата. Отговорността да свалим ГЕРБ от власт", изтъкна лидерът на БСП. Според него управлението и неговите резултати може да се характеризират с думата провал. „Искаме от това правителство да си ходи", категоричен е Сергей Станишев. Лидерът на БСП припомни и до болка познатия на всички виц- „цялата държава е в хаос, само престъпността ни е организирана". „Това са резултатите от управлението на ГЕРБ, всеки ден виждаме техни поразии. През ден вдигат цените на тока, на зърното, на хляба и ни обясняват колко сме добре. Истината е, че не виждаме срещу себе си държава. Държава, която да дава сигурност, надежда, която да се грижи за гражданите си", каза още Сергей Станишев. Лидерът на левицата е убеден, че за да бъде променена посоката, в която управляващите тикат България, е необходимо да се обясни на всеки българин нещата, които предлага БСП.

„Искаме държава, която работи за общия интерес и се грижи за общото благо на българите. Второ, искаме държава, която е демократична и отстоява правата на хората. Трето, искаме солидарно общество и държава, в която мненията на хората се чуват. Четвърто, искаме държава с активна икономическа политика, която работи за създаване на работни места, и поддържа големите инфраструктурни проекти, като АЕЦ „Белене", но и която подкрепя дребния и средния бизнес. Пето, искаме държава, която е социално ангажирана, която помага на младите хора да намерят добро образование и добра работа, но и която помага на социално слабите. Шесто – искаме държава не на простащината и само на мускулите, а държава, в която мислещите, образованите, духовните хора имат път", обясни още Сергей Станишев.

Вирни се горе