Мустафа Карадайъ е един от тримата, които поемат временно ръководството на ДПС

Мустафа Карадайъ е един от тримата,  които поемат временно ръководството на ДПС

Депутатът от Борино Мустафа Карадайъ е един от тримата съпредседатели, които временно поемат ръководството на ДПС, след като досегашният лидер на движението Лютви Местан беше освободен от поста и изключен от партията.

Освен Карадайъ, който е организационен секретар на Централното оперативно бюро в председателския съвет влизат добричкия депутат Рушен Риза, който е досегашен зам.-председател на партията и депутатът Четин Казак. Тримата ще ръководят партията до провеждането на национална конференция през април.

Драмата в ДПС започна след като от движението разпространиха речта на почетния председател Ахмед Доган по време на новогодишното тържество на партията. В нея Доган нарича гаф декларацията, която Местан прочете от парламентарната трибуна след свалянето на руския бомбардировач край турско-сирийската граница.

Ден по-късно беше свикан Централния съвет на ДПС, който реши Лютви Местан да бъде свален от лидерския и всички други постове в партията и да бъде изключен от движението. Решението е било взето единодушно, съобщи говорителят на ДПС Велислава Кръстева, съобщи Дарик.

Вирни се горе