Много репортажи и сбъднати мечи е новогодишният късмет на Дора Янкова

  Много репортажи и сбъднати мечи е новогодишният късмет на Дора Янкова

Депутатката от Смолянско видя голяма символика в листчето с орисия

„Много репортажи и сбъднати мечти”, си изтегли като новогодишен късмет народният представител от Коалиция за България Дора Янкова. Баницата с орисия за новата година бе раздадена на традиционна среща между ръководството на БСП и журналисти на „Позитано” 20 в столицата.

Янкова посочи, че има голяма символика в късмета, който си е изтеглила. „Очаквам само хубави репортажи от Смолянска област през годината, тъй като района, заслужава много повече като политика, подкрепа и развитие”, заяви Янкова.

Тя припомни, че в последните четири години репортажите от Смолянска област са били предимно негативни- спряно регионално развитие, липса на политики в здравеопазването, социалните грижи, липса на подкрепа за икономиката.

„Направихме важните стъпки, давайки социална опора на най-уязвимите социални групи- пенсионерите и младите майки с деца, размразихме инфраструктурни проекти, начертахме мерките за съживяване на икономиката, затова вярвам, че мечтите на всички родопчани – за по-добър и справедлив живот ще започнат да се сбъдват.

Червената депутатка припомни, че 2014г. ще бъде годината на съживяване на инфраструктурата в Смолянска област. През април се очаква да започне строителството на язовир „Пловдивци”, който освен работни места, ще реши и проблемите с водоснабдяването на общините Мадан и Рудозем. Очаква се да започне строежа и на каскада „Горна Арда”, което също ще създаде работни места и раздвижване на икономиката както в област Смолян, така и в област Кърджали.

Предстои да заработи отново болницата в Девин, подкрепяме и откриването на болницата в Рудозем, каза още Янкова и допълни, че така се решава една невиждана несправедливост за хиляди родопчани в четири общини, които предишното правителство лиши от здравни грижи. През 2014г. ще се работи усилено и по рехабилитацията на най-важните пътища за региона – Асеновград- Чепеларе,Чепеларе- Соколовци, Пампорово- Смолян- Стойките и Рудозем- Смилян. Предвидени са ремонти и на пътя Доспат- Девин и др. Размразен е и проектът за геотермалната вода на Златоград, който ще даде нови възможности за инвестиции и развитие на общината. Паралелно с това се работи и за мащабни проекти в областта на ВиК- инфраструктурата. По отношение на намаляване на безработицата депутатката посочи, че стартирането на изброените проекти ще доведе до стотици нови работни места. Паралелно с това ще има и програми за временна заетост, свързани с обучение и квалификация. Има и някои частни инвестиции, които ще започнат през 2014г. в областта на производството. „ Най-голямата ни надежда е свързана със съживяването на националната икономика”, посочи още Янкова.

Тя изрази очакване левицата в Смолянско да спечели изборите за Европейки парламент, като остане водеща политическа сила.

Вирни се горе