Млади социалисти от Смолян участваха в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи

Млади социалисти от Смолян участваха в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи

Членове на Младежкото обединение на БСП от област Смолян взеха участие в Международния фестивал на младежите и студентите, който се проведе в Сочи, Русия. Фестивалът е най-големият младежки форум, който се провежда от 1947 г. насам – за мир, солидарност, насърчаване на културния обмен между отделните държави в сферата на младежта.

Младите социалисти изкараха първите 3 дни от своят престой в Ростов на Дон, където взеха участие в регионалната програма на фестивала. В Ростов на Дон българите посетиха техническия университет и имаха възможността да обменят идеи и опит чрез дискусии и групови проекти. По-късно през деня бе организирана среща с представители на правителстовото на Донска област и бяха посрещнати лично от зам.губернатора Игор Александрович. За да се запознаят с историята, традициите и културата на донските казаците младежите посетиха Старочеркаск и Новочеркаск.

Останалата част от престоят си в Русия младежите прекараха в Сочи, където МО на БСП бе организирало свой щанд, на който представяха България и българската култура. Като част от официалната програма на фестивала членовете на МО на БСП се срещна с представители на Република Мордовия и споделиха опит в сферата на младежките политики и обмен на култура. Фестивалът беше уважен от много световни политически лидери, а в организираните панелни дискусии и лекции участваха светила от науката и бизнеса. Откриването беше направено лично от президента на Руската Федерация Владимир Путин, който през целият фестивал не пропускаше възможността да прави изненадващи визити и срещи с участниците.

Вирни се горе