Млади социалисти лъскатпаметници в Смолян, с богата програма честват 9 септември

 Млади социалисти лъскатпаметници в Смолян, с богата програма честват 9 септември

Членове на Младежкото обединение на БСП в Смолян лъснаха бюст паметниците на Братан Шукеров и Кирил Маджаров в стария център на областния град. Инициативата е по случай честванията на 9 септември – Деня на Европа и победата над фашизма, които ще се отбележат с различни прояви в Смолянска област.

В община Смолян представители на БСП, Комунистическата партия на България и Българския антифашистки съюз организират прояви и в трите квартала на града.

Проявите по случай 9 септември и 69 години от победата на антифашистките сили в Българи, започват в 15.30 часа с поднасяне на цветя пред Паметника на парашутистите в кв. Устово. От 16.00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на Загиналите за свободата на България в кв Райково, а в 16.30 пред паметника на партизанката Наталия. В 17.15 часа в Стария център на Смолян членове на трите организации ще почетат паметта и ще поднесат цветя пред паметниците на Кирил Маджаров и Братан Шукеров. В 17.30 ще се проведе тържествено събрание в Залата на Държавен архив – Смолян, където ще бъдат изнесени лекции за смисъла и значението на 9-ти септември, приноса на България в освободителната война. Ветерани ще разкажат спомени от битките в Югославия, Унгария и др. Организаторите отправят покана към всички жители на Смолян да се включат в проявите.

Вирни се горе