Мелемов: Толкова партийни смени и назначения по времето на ГЕРБ не е имало

Мелемов: Толкова партийни смени и назначения по времето на ГЕРБ не е имало

„Толкова партийни смени и назначения по времето на ГЕРБ не е имало". Това съобщи на брифинг днес областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов. „Старали сме се по време на нашето управление да назначаваме хора с доказани професионални качества, а не с партийни книжки, каза Мелемов. Той даде пример с освободения без никакви обяснения наскоро шеф на водното дружество в Смолян инж. Атанас Атанасов. Атанасов не е партиен член, обясни Николай Мелемов, а беше назначен защото е с необходимия ценз и е професионалист. Смятам, че от БСП поне дължат обяснение на обществото относно масовите партийни назначения във ВиК, полиция,РИОСВ и други предстоящи“, каза областният лидер на ГЕРБ. Като тревожен факт той посочи и нежеланието на общинските съветници от БСП да бъдат продавани или отдавани под наем на имоти общинска собственост. Инвестиционен интерес е имало за десет обекти общинска собственост предложени за гласуване в местният парламент, но в ОбС Смолян се работи напук, каза Мелевов. Той подчерта, че за тях това една политика, общината да бъде в тежко финансово положение. В отговор на въпрос относно неизплатени заплати на общинските съветници за период от 6 месеца, кметът съобщи, че когато е дошъл в общината е заварил неизплатени заплати за една година. 800 лева може да получава общински съветник в Смолян, ако парламентът приеме предложението на народни представители от левицата, възнаграждението да достигне до 70 на сто от месечния хонорар. Ако предложението на депутатите бъде прието, то съветниците в местния парламент ще получавда достигне 1000 лв.

По повод масовите партийни назначения от страна на управляващите народният представител от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова съобщи ,че за 24 октомври е насрочено Общо събрание на Съвета на директорите на МБАЛ-Смолян с една единствена точка в дневния ред, а именно промени в Състава на директорите . „Недоумявам защо се прави това, след като болницата е с отлична акредитация, без просрочени задължения, с реализиран проект за 7,5 млн.лв.,който приключва,с рализирани проекти за 400 хил.вл. и предстоят ремонти на още 4 отделения за 900 хил.лева – пари които ги има ?! Освен това д-р Даракчиев и д-р Райков не са членове на ГЕРБ. Припомняме че, за директор на здравното заведение в Смолян е предложена общинската съветничка от БСП д-р Нина Шехова.

От своя страна зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев отговори на политически нападки за нереализирани проекти свързани с водния цикъл -2, за онкодиспансера и управлението на общината, като призова предишното ръководство да даде отговори къде са 12-те автомобила дадени без търг на фирма „Титан Клинър“ през 2006г., къде е котела от ТЕЦ-Смолян и гориво за 80 хил.лв. закупено през 2010г. за топлоелектрическта централа, която не работи, така също и за процедурата Солакова-Кьосева с общинските жилща.

Вирни се горе