Левицата в Смолян почете традиционната изложба на Гимназията по приложни изкуства

Левицата в Смолян почете традиционната изложба на Гимназията по приложни изкуства

За поредна година Професионалната гимназия по приложни изкуства- Смолян представи в изложба най-добрите творби на възпитаниците си от 11 и 12 клас. Изложбената зала “Петър Стайков” се оказа тясна, за да побере десетките почитатели на изкуството, общественици и политици, подкрепящи уникалното учебно заведение, събиращо талантите на Родопа планина.

Сред официалните гости бе общинската съветничка от БСП- Смолян д-р Мариана Методиева, лидерът на Младежкото обединение на БСП Георги Кисьов, както и членовете на областното ръководство на женската организация на Левицата Ася Балийска и Елена Бедрова. От името на Общинската организация и групата общински съветници на БСП д-р Методиева поднесе букет рози на директорката на учебното заведение Симона Коруева и я поздрави за професионализма на преподавателите и учениците. “Радвам се, че започваме Майските културни тържества с толкова цвят, толкова настроение", заяви д-р Методиева.

Тя пожела на целия колектив много дъга в душите им, за да я показват на родопчани. “Нека не забравяме, че вашето училище е било, има го и ще пребъде”, подчерта още д-р Методиева. В изложбената зала са подредени над 30 художествени произведения, сред които пана от естествени материали, картини, графики и др. През месец юни гимнацията ще зарадва смолянчани и гостите на града с изложба, представяща дипломните работи на абитуриентите. Коруева поздрави всички ученици и отбеляза, че изложбата е уникална, като творби, като докосване до истинския живот, далеч от кича и комерсиалното.

Вирни се горе