Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Дора Янкова

 Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Дора Янкова

Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Лява България Дора Янкова. По традиция в нощта на Бъдни вечер депутатът посрещна коледарите в родния си дом в село Момчиловци, където коледуването по стар родопски обичай е запазено до наши дни и особено почитано. Янкова посрещна групата заедно със своя племенник Георги. С песни и наричания за здраве, късмет и берекет групата ориса народния представител, нейните близки и дома. От своя страна младите коледари получиха дарове от лакомства и пари за здраве от домакинята.

В профила си във Фейсбук Дора Янкова се обърна с поздрав към всички родопчани! „Дните на Коледа ни напомнят, че сме едно голямо семейство – нашето, това на приятелите ни, на съгражданите ни и на нашите сънародници – у нас, и всички кътчета на земното кълбо. В тези дни особено осезателно имаме нужда да сме заедно и да докажем, че сме част от християнска Европа, Европа на толерантността, но и Европа, загрижена за оцеляването на нейните ценности.

Живеем в сложни времена, пълни с огромни предизвикателства – към икономическата криза се прибави и бежанска вълна, за която никой в страните от Европейския съюз не се оказа подготвен. Даваме си сметка, че като страна на геостратегически кръстопът, от нас зависи запазването на сигурността на Балканите. В последните месеци осъзнаваме и че политическата ситуация в български, европейски и световен план, е непостоянна величина. И дребните партийни заигравания нямат никакъв смисъл, пред голямата цел – интересът на България и нейната стабилност.

Скъпи приятели, в тези дни от годината, правим равносметка на постигнатите малки крачки в името на по-голямото социално добруване, което за нас остана неизпълнено. Но имаме надеждата, че усилията, които заедно полагаме в тази насока, ще дадат плод.

Нека на празниците, посветени на чудото рождественско, да отворим сърцата си за доброта и разбирателство, за повече човещина и обич. А Бъдникът в огнището на нашия общ дом – България, да гори и топли нашите сърца”, пише в адреса си Янкова.

Вирни се горе