Кметове искат съдействие от Карадайъ, за безработицата и лошите пътища

 Кметове искат съдействие от Карадайъ, за безработицата и лошите пътища

Общински кметове поискаха помощ от народният представител на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ, за справяне с безработицата и лошата инфраструктура. Градоначалниците на Борино, Мадан и Рудозем – Октай Алиев, Фахри Молаисейнов и Румен Пехливанов, се обърнаха с молба към народния представител за решаване на проблемите в общините им. На първо място представителите на местната власт поставили въпроса с липсата на работни места, а на второ лошите пътища. Срещите с управниците на общините се проведе в петък, събота и неделя.

Поредицата срещи започнаха с местното ръководство на ДПС, в девинското село Гьоврен, на която присъстваха представители на общинската структура, както и областният лидер на Движението Салих Аршински. На нея бяха обсъждани актуални проблеми на населеното място, като специално внимание бе обърнато на отношението от страна на общинското ръководство на Девин, към селото.

В събота депутатът Карадайъ и областният председател Аршински проведоха разширено заседание с общинският съвет на ДПС – Борино. На него бяха коментирани редица теми, както партийни така и редица проблеми на общината, между които инфраструктурата, безработицата и бъдещи мерки за развитие на населените места от региона. На него присъства и кмета Октай Алиев. В Мадан също се проведе разширено заседание на местната структура на Движението, с участието на Карадайъ и Аршински. Там бяха обсъждани реализацията на няколко проекта в общината, както и политическата обстановка в страната. Кметът Фахри Молаисейнов обширно запозна Карадайъ с проблемите на общината. В неделя народния представител и областният лидер се срещнаха с ръководството на община Рудозем. Кметът Румен Пехливанов също засегнал темата с безработицата, както и предстоящата реализация на инфраструктурни проекти в общината. Пехливанов се оплакал и от наследените задължения от предишното управление на общината, когато на кметския стол бе Николай Бояджиев. Според сегашният градоначалник тежкото наследство пречи за развитието на общината. От своя страна народния представител Мустафа Карадайъ увери тримата общински кметове, че ще направи всичко по силите си за решаването на проблемите на техните общини. Според Карадайъ, правителството на Пламен Орешарски знае за повечето проблеми на малките населени места и се вземат редица мерки за развитието им. „За съжаление общини, като Борино, Мадан и Рудозем бяха пренебрегвани през последните четири години. Хората тук бяха изоставени. Ние ще направим всичко възможно това да се промени“, коментира депутатът Карадайъ.

Вирни се горе