Кметът на община Мадан подписа договори за 12 млн.лева

Кметът на община Мадан подписа договори за 12 млн.лева

Два мащабни договора от първостепенно значение за община Мадан, подписа кметът Фахри Молайсенов за един ден. В петък градоначалникът и ДФ „Земеделие” сложиха подписите си за отпускане на финансова помощ по мярка 321 от програмата за Развитие на Селските Райони за сумата от 11 700 000.

Първият, одобрен за финансиране проект е „Реконструкция и рехабилитация на междуселищни общински пътища на територията на община Мадан „на стойност 5 866 924 лв без ДДС. Съгласно проекта със средствата 70 % от градската пътна мрежа ще бъде преасфалтирана. Предвижда се още подмяна на старите бордюри с нови, ремонт на стари и направа на нови тротоари. В проекта са заложени и рехабилитация на пътища и пътни съоражение и в населените места на територията на общината.

Градоначалникът подписа и втори договор на стойност 5 867 308 лв без ДДС. Той включва изграждане на спортен комплекс – МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА- ГРАД МАДАН, ИЗГРАЖДАНЕ НА СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ И ФИТНЕС НА ОТКРИТО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНА МАДАН”. Спортната зала в града е на стойност 4 300 000 лв. А в останалите населени места ще бъдат изградени многофункционални спортни игрища за любителите на футбола, баскетбола и волейбола както и фитнес на открито. Според експертите реализацията на тези проекти ще допринесе изключително много ползи за община Мадан.

С първия проект се цели подобряване качеството и условията на живот в общината, както и създаването на по-благоприятни условия за икономическо развитие чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура . Една от целите на втория проект е създаване на здравословна и привлекателна жизнена среда за младото поколение чрез създаване на отлични условия за спорт и отдих. В заключение те добавиха, че с реализацията на тези проектите ще се решат голяма част от приоритетитните проблеми на община Мадан.

Вирни се горе