Караянчева на празника в Златоград: Да вземем от силата на Родопите и да бъдем единни

Караянчева на празника в Златоград: Да вземем от силата на Родопите и да бъдем единни

Председателят на НС Цвета Караянчева в Златоград: Нека бъдем горди, защото България е древна, силна и красива

„Пазете в сърцето си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си! Предавайте я на следващите поколения, защото само тук и само сега може да се усети духът на родопчанина, може да се усети онази любов, онази сила и трудолюбие, характерни за тези хора. Ние сме с големи сърца, с богата душевност и затова обичаме толкова много родния край. И тези багри, които виждате в народните носии, нека ги запазим и предадем на поколенията и нека бъдем горди българи, защото България е древна, силна, красива и ние живеем точно тук и сега“. Това бе обръщението на председателя на парламента Цвета Караянчева към жителите и гостите на Златоград днес, където започнаха двудневните празненства за Гергьовден.

Пред журналисти тя заяви, че от всичко родопско най-много в парламента й помага духът, родолюбието и позитивността. „Затова всяка събота и неделя се прибирам в Кърджали, за да мога да се заредя със сила от Родопите“, каза Караянчева. Тя си пожела консенсус и разум в парламента, защото от политиците зависи бъдещето на държавата. „И трябва да бъдем единни – така, както пише на сградата на събранието: “Съединението прави силата”. Това е и девизът на нашето председателство. Нека бъдем разумни!“, е нейният призив.

Председателят на Народното събрание е с народна носия от Кирково. Тя е гост на празника на чевермето в Златоград, организиран от кмета Мирослав Янчев. С нея е председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатите д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Светослав Иванов, евродепутатът Владимир Уручев, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът на Смолян Николай Мелемов.

Вирни се горе