Кандидатите на БСП за кметове влизат в предизборната битка с амбиция за победа

Кандидатите на БСП за кметове влизат в предизборната битка с амбиция за победа

Предстоящите избори са съдбоносни за държавата. Ще се борим за победа. Това беше общото послание на кандидатите на БСП за кметове, което те отправиха към делегатите на 47-ия конгрес на партията.

„Тези избори са най-важните за нас, за да може да направим България нормална държава", заяви кандидатът за кмет за София Георги Кадиев. Той призова БСП за консолидация и упорита борба. По думите му предстоящите избори не са поредното раздаване на карти и не са избори, на които БСП да решава вътрешни проблеми. „Да запазим традицията и да спечелим президентските избори", обърна се Кадиев към делегатите.

Кандидатът за кмет за Пловдив Георги Търновалийски изтъкна, че ГЕРБ правят опит да се клонират във всеки град и всяко село, всеки квартал и всеки дом. Търновалийски обясни, че в Пловдив ГЕРБ се опитват да внушат, че са единственият шанс градът да се развива и че местното и централно управление трябва да бъдат в ръцете на една партия.

„Президентската кампания и кампанията за местните избори трябва да вървят ръка за ръка, всички за един, един за всички", заяви кметът на Смолян Дора Янкова. „Ние трябва да направим така, че Ивайло Калфин да стане президент и ние да имаме достойно представяне на местните избори", добави Янкова. По думите й това трябва да бъде мотото на БСП за предстоящите избори. Тя изтъкна, че управляващите се опитват да хвърлят вината за обедняването на хората върху общините. „От болната глава се прехвърля на здравата цялата вина за състоянието на България", добави кметът на Смолян. Тя призова социалистите да не премълчават за случващото се и да не се допуска БСП да бъде унижавана.

Кандидатът за кмет за Петрич Борислав Коларов изтъкна, че правителство нехае за обикновения човек, който все по-трудно преживява и няма социална грижа за него. Кандидатът за кмет на Велико Търново Николай Илчев заяви, че БСП е готова за победа на местните и президентски избори.

„12 годишното дясно управление банкрутира община Видин", каза Герго Гергов, кандидат за кмет на община Видин. Той увери, че ще работи за подобряване на социално-икономическото състояние на общината, с грижа за най-уязвимите групи – пенсионерите и младите семейства.

Според председателя на общинската организация на БСП В Стара Загора и кандидат кмет на Стара Загора Бойчо Биволарски БСП трябва да привлече външни наблюдатели за предстоящите местни и президентски избори. „Зад нас стои финансово силен и безскрупулен противник", предупреди той. По думите му ГЕРБ си служат с груб натиск, заплахи, демагогия и манипулации. Избирателният кодекс отваря място за злоупотреба и корупция, а това ограничава правата на гражданите на тази държава, заяви кандидатът на БСП за Пазарджик Румен Петков.

Вирни се горе