Областният лидер на "ГОРД" Петър Кадиев се оттегли от структурите на партията

Областният лидер на "ГОРД" Петър Кадиев се оттегли от структурите на партията

“Снощи взех решение, което съм длъжен да го оповестя в медиите. Поводът, който ни събира е моето оттегляне от структурите на ГОРД”. Това каза на пресконференция днес, областният координатор на партията в Смолян – Петър Кадиев.

“Знаете, че бях номиниран за областнен координатор на ГОРД. Една структура с нестопанска цел, чиято идея беше да промени статуквото и начина на работа в следващия парламент,посочи на срещата с медиите Кадиев. Проблемът е в това, че тези идеи се подмениха. Листите с кандидати за народни представители, които аз предложих в нашата централа бяха подменени, бяха променени и местата на хората. Ето защо взех това решение, макар и тежко, защото хвърлих страшно много усилия и пари. Трябва да ви кажа, че досега финансирането на всичко е било само от мои лични средства. Така че, това бяха всъщност двете основни неща, които ме накараха да взема това трудно решение и да прекратя своята дейност в ГОРД”, заяви Петър Кадиев.

Той допълни,че не членува в никоя партия и пожела успех на хората, които ще поемат нещата оттук насетне.

На журналистически въпрос,каква всъщност беше идеята на партията и защо прие да участва, Кадиев отговори,че една от тях е да се променят монополите, импийчмънт към всички депутати, намаление на депутатските места, преразглеждане на всички концесии, които трябва да върнат богатствата на България и други. А за Родопите – трябваше да се консолидират хората в Родопите, а не да се разединяват, това което в момента се опитват да направят, каза в заключение собственикът на кабелна телевизия “Фотон-К”.

Вирни се горе