Извънредни заседания на общинските съвети в Мадан и Рудозем, заради закриване на прокуратурата

 Извънредни заседания на общинските съвети в Мадан и Рудозем, заради закриване на прокуратурата

Днес ще се проведат извънредни заседания на общинските съвети в Мадан и Рудозем, като поводът е закриването на Районна прокуратура в Мадан. Местните парламенти се свикват от председателите Бехчет Сираков и Владимир Янков. Очаква се на тях да бъдат приети протестни декларации против закриването на прокуратурата, предаде Дарик.

Припомняме ви, че с решение от 11 юли т.г. на Върховния съдебен съвет се предвижда закриването на 11 районни прокуратури в страната, между които са Рудозем и Чепеларе. Заседанието в Мадан ще се проведе днес от 17:30 ч., като единствената точка в дневния ред е протестната декларация. Желанието на местните старейшини е да се запази досега функциониращото звено на държавното обвинение.

В Рудозем също са стартирали процедурите по свикване на извънредното заседание, но ако не успее да се свика днес, то ще се насрочи за утре сутрин, уточни Владимир Янков – председател на Общински съвет Рудозем. Районна прокуратура Мадан обслужва и територията на Община Рудозем.

„Всяко едно закриване на институция, било то училища, прокуратура или друго води негативни последици за региона. Той се обезлюдява и т.н. Против сме това да се случва“, коментира Янков.

Вирни се горе