Излезте в отпуск за вота, посъветва Райков областните управители

Излезте в отпуск за вота, посъветва Райков областните управители

Областните управители, обвързани с дадена политическа сила, да излязат в отпуск. Този съвет отправи служебният премиер Марин Райков към областните управители, които са на среща с него в Министерски съвет.

„Тъй като нашата цел е да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни, ви моля всеки един от вас да вземе за себе си решение и тези, които имат партийни функции и тези които изпълняват координаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията било да излязат в отпуск, било да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила", изтъкна Райков.

“Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост, че вие ще бъдете безпристрастни”, допълни той. Днешната среща с областните управители е именно заради организацията на вота на 12 май.

Марин Райков изтъкна още, че за първи път се провежда такова съвещание с управителите. „Значението на този диалог е съществено поради много причини – първата е всички произтичащи от закона ангажименти, които всички заедно трябва да изпълним. Втората е специфичната ситуация, свързана със социалния климат, в който се провеждат изборите за НС", коментира още служебният премиер.

„Искам да отправя към вас един конкретен апел, включително и личен, аз не държа вие да забравите кой ви е назначил, но искам да имате предвид кой е човекът, който очаква от вас да работите с него за успешното провеждане на тези избори", настоя Марин Райков пред областните управители.

От думите му стана ясно още, че от утре започва работа и Изборният борд.

Вирни се горе