Избраха ръководството на новото Изпълнително бюро на БСП- Смолян

Избраха ръководството на новото Изпълнително бюро на БСП- Смолян

Общинският съвет на БСП- Смолян проведе редовното си месечно заседание. То бе водено от председателя на общинската организация Дора Янкова. По време на събранието бе отчетена подписката за свикване на референдум за бъдещето на атомната енергетика и строителството на АЕЦ „Белене”, конструира се Изпълнителното бюро, избраха се членове за представители в Областния съвет на БСП- Смолян, обсъдена бе и подготовката за Националния събор на Левицата на Бузлуджа, съобщиха от партията.

Членовете на общинското ръководство на БСП изразиха гордостта си, че в общината са събрани 9729 подписа за свикването на референдум, от който резултат звучи високият глас на смолянчани, които с гласа си вземат активна гражданска позиция за управлението и развитието на страната, като по този начин изказват категоричното си мнение срещу решението на правителството на ГЕРБ да бъде спряно строителството на АЕЦ „Белене”.

Заседанието избра и трима зам.-председатели на общинската организация. Това са инж. Атанас Устабашиев, инж. Димитър Кръстанов и адвокат Милко Гавазов. Избрани са и трима секретари – адвокат Иван Апостолов, който от днес ще е и говорител на партията, Рабие Кьосева и Петър Харадинов. В последствие, всеки член на новия Общински съвет ще получи конкретна задача за участие в комисии, съвети и работата на БСП. Янкова докладва, че от община Смолян за празника на БСП към Бузлуджа ще пътуват 4 50-местни автобуса и един автобус с 30 младежи, които ще прекарат три дни на историческия връх.

Вирни се горе