Инвалиди от община Баните сезираха Димчо Михалевски за редица несправедливости

Инвалиди от община Баните сезираха Димчо Михалевски за редица несправедливости

Инвалиди от община Баните сезираха народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски за редица проблеми, произхождащи от държавата. Хората реагираха най-остро заради решението на управляващите инвалидите да пътуват безплатно само с влаковете на българските железници.

В Смолянска област няма железница, което създава несправедливост и неравнопоставеност, тъй като хората в неравностойно положение в областта са възпрепятствани да ползват безплатно пътуване и настояха да се разреши безплатно пътуване с автобус. Инвалидите помолиха депутата да съдейства за спиране на безумието инвалиди, които работят на постоянна работа да се орязват от социални добавки. Хората обясниха, че онкоболните пътуват за лечение до Пловдив и София, тъй като в региона няма лечебен център и разходите за гориво оскъпяват лечението.

„Едва свързваме двата края и ако ни спрат добавките трябва да спрем да се лекуваме”, оплакаха се хората. Друг проблем за инвалидите е, че не могат да работят по европейски програми, тъй като отново ги грози опасност да загубят социални придобивки.”Стигнахме до нулата не можем да си позволим елементарни здравни потребности, а ако се наложи операция или по-сложно лечение е немислимо”, споделиха още жители на община Баните. Инж. Михалевски се ангажира да продължи да отстоява социалните проблеми на родопчани и хората в неравностойно положение въпреки нежеланието на ГЕРБ да има такава политика. Той ще постави въпросите в Народното събрание.

Вирни се горе