Идвам си, уведоми Първанов БСП

Идвам си, уведоми Първанов БСП

Георги Първанов ще се включи активно в пълния цикъл отчети и избори в БСП. Това декларира той в писмо до провеждащия се днес национален съвет на партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: как да спечелим парламентарните избори, т.е. не просто да надделеем над основния си опонент – ГЕРБ, но да постигнем несимволична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително".

Георги Първанов също така декларира, че ще помага за това БСП да се справи при евентуално управление с „наследството от слабото и вредно управление на ГЕРБ". Също така Първанов има желание да се включи в дебата за това, какви биха били границите на управленските компромиси при евентуално лявоцентристко коалиционно управление, които според него трябва да се дискутират предварително, а не постфактум.

„В тази връзка искам да припомня, че вече предложих някои възлови въпроси, например този за плоския данък да бъдат предмет на вътрешнопартийно допитване", пише Първанов.

„Предвид продължаващите агресивни атаки против мен като президент на Републиката в периода 2002-2012 г., смятам за необходимо в срещите с хората да продължа да информирам за работата на институцията и да отстоявам политиките, които съм провеждал досега", допълва той.

Писмото на Георги Първанов завършва с думите: „Разбира се, в дискусиите по време на отчетно-изборната кампания, ще взема отношение по всички въпроси, поставени в решенията на Националния съвет".

Вирни се горе