Хайри Садъков, ДПС: Няма да се откажем от мисията си в защита на правата и свободите на хората

 Хайри Садъков, ДПС: Няма да се откажем от мисията си в защита на правата и свободите на хората

За ежедневна борба за правата и свободите и демокрацията в България от страна на ДПС, се обяви народният представител на Движението от 44 – то народно събрание Хайри Садъков. Това той заяви по време на трития традиционен събор на “Родолюбието” в село Горско Ново село, общ. Златарица, обл. Велико Търново. Мероприятието бе организирано от областен съвет на ДПС Велико Търново, като част от честванията на Майските събития, свързани със съпротивата срещу т.нар. “възродителен процес”.

„ДПС вече 28 години е гарант за правата и свободите на хората в нашата Родина и не трябва да позволяваме никога повече да ставаме свидетели на погазването им“, коментира депутатът от Смолянско Хайри Садъков.

Той припомни на хората, че ДПС не е преставало нито за ден през последните десетилетия да защитава правата им, като подчерта че и за напред ще могат да разчитат на тях в това отношение.

„Аз и моето семейство сме пряко засегнати от позорното погазване на правата на свободно мислещите хора, които имат правото сами да се самоопределят, да изповядват религията, която желаят и да носят с гордост имената на предците си“, почерта Садъков.

Той бе категоричен, че ден по-скоро трябва да се преосмисли управленската коалиция, която е в момента и незабавно Обединените патриоти да напуснат правителството и всичките ешелони на властта.

„Това управление е лош знак и поставя под въпрос демокрацията и свободите на хората“, категоричен бе Садъков.

На трития събор на “Родолюбието” бе и членът на централното ръководство на ДПС Камен Костадинов.

Ден преди това, Хайри Съдаков присъства и на възпоменателният митинг в Джебел.

Вирни се горе