Поздравление

Поздравление

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,

ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ РОДОПЧАНИ,

Приемете най- искрените ми и сърдечни поздравления по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Забележителен празник, какъвто нямат другите народи.

От край време ние, българите, честваме днешния ден с чувство за национална гордост, с особена тръпка в сърцето, която ни прави съпричастни към велики исторически моменти, оставили дълбока диря в световната летопис. 

Днес е ден за възхвала на Светите братя Кирил и Методий, трудът на техните ученици – великите първоучители, тяхното историческо по значимост, високохуманно всеславянско дело, служещо на великата общочовешка идея за равенство на всички в духовната сфера. Този ден събира в себе си минало и настояще, за да проправи пътя към нашето бъдеще, защото най-сигурната инвестиция на една държава е образованието, именно всичко – и велико, и обикновено – започва от ученическия чин, от Аз, Буки, Веди, от пространството на духа. Уважаеми преподаватели, С дръзновение и любов нека заедно да работим за развитието на образованието, науката и културата. Пожелавам ви все така с търпение и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България с отправен взор към нови хоризонти и „светли бъднини”!  Днес вечният химн на Светите братя Кирил и Методий отново звучи и ни зове да бъдем ЗАЕДНО.

Да ни е честит 24 Май!

Хайри Садъков

Народен представител от ПП ДПС в 44 – то НС

Вирни се горе