ГЕРБ: Ваканцията е параван за политическа репресия

ГЕРБ: Ваканцията е параван за политическа репресия

ГЕРБ излезе с позиция до медиите, че политическите уволнения в страната продължават поголовно. Очевидно управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и „Атака” ще използват парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията, смятат от партията на Бойко Борисов. От съобщението става ясно, че политическата метла в момент, когато изпълнителната власт няма възможност да бъде подложена на парламентарен контрол, разкрива в пълни размери политическото безочие на новото управление.

Поредното доказателство за това били вихрещите се с пълна сила политически уволнения в Благоевградска област. Наред със смените в администрация в областния град, коалиционните партньори от БСП и ДПС не пожалили и малките общини.

От ГЕРБ дават пример, че след 21 г. стаж в социалната система, “чрез смазващ политически натиск” Вили Цветкова е принудена да напусне позицията си старши-експерт в Бюрото по труда в Община Гърмен.

Тя била заплашвана от доскорошния кмет и новоизбран депутат от ДПС Ахмед Башев, че ако не напусне, лично ще се разправи с нея, защото работела за ГЕРБ.

Според партията натискът срещу Цветкова започнал още след местните избори, когато Башев печели кметското място.

По политически причини без предизвестие бил уволнен и директорът на Държавното ловно стопанство в Община Сатовча Пламен Поюков, който е с 22 г. стаж и след като постигнал най-добри приходни резултати в цяла Югозападна България.

“Очевидно е, че за БСП и ДПС професионализма и резултатите на служителите нямат абсолютно никакво значение. Политическата наглост и апетитът за власт толкова много са заслепили новите управляващи, че уволняват поголовно по политически причини дългогодишни служители и експерти, които са работили дори по време на тяхното управление”, смятат от ГЕРБ.

Партията категорично настоява правителството да спре политическите уволнения в цялата страна, изпълнителната власт да спре репресиите срещу дългогодишните експерти и “обезкървяването на държавната администрация”.

От ГЕРБ предупреждават, че подобни действия застрашават нормалното изпълнение на европроектите и може да компрометират усвояването на средствата.

Заради уволненията в последния работен ден на парламента преди ваканцията се разрази спор между ГЕРБ и управляващи. От партията на Борисов осъдиха политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация. От ДПС отговориха, че обвинението е “смешен плач”.

Вирни се горе