ГЕРБ уважиха празниците на Търън, Стража и Тикале

ГЕРБ уважиха празниците на Търън, Стража и Тикале

Представители на ГЕРБ уважиха традиционните пролетни празници на смолянските села Търън, Стража и Тикале, които се провеждат през месец май,съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Сред официалните гости бяха председателят на ОбС Филип Топов, зам.-областният управител Чавдар Фурлански, общинските съветници на ГЕРБ Борислав Георгиев, Елин Лилов, Мариана Сивкова, главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова и членове на партията. И в трите населени места бе раздаден курбан за здраве, берекет и благополучие на жители и гости на родопските селища. Още от ранни зори местните започнали подготовка за приготвяне на вкусните ястия. В центъра на с. Стража димяха три казана с курбан от ориз и месо, като местните жители очакваха над 300 души, които да вкусят от традиционните ястия. Организаторите на курбана споделиха, че това, което остане от яденето, се раздава на болни хора, които не могат да уважат празничната трапеза.

Кметският наместник на Стража Младен Сираков сподели пред общинските съветници на ГЕРБ, че е доволен от загрижеността, която проявява кметът на Смолян Николай Мелемов и общинското ръководство относно проблемите на кметствата. Той визира посещението на експерти от общинска администрация, които обикалят населените места и оказват съдействие на хората по различни проблеми и въпроси. Сираков е поставил пред тях въпроса с водоснабдяването на селото. Той е получил уверение от експертите, че в най-кратки срокове, след спиране на валежите, ще получи съдействие за решаване на най-належащите проблеми. Кметският наместник заяви, че в Стража живеят много млади хора, поради близостта на населеното място до Смолян, и добави ,че ако промените в полза на жителите станат реалност, те ще продължат да си живеят на село.

Представителите на ГЕРБ бяха гости и на празника в Търън, където ги посрещнаха председателят на местния партиен клуб Звезди Карамфилов и кметът на селото Явор Говедаров. ГЕРБ бяха и сред основните дарители на курбана в Търън. Утре общинският актив на ГЕРБ ще посети селата Сивино, Орешец, Селище и Виево. Ще уважат и празника “Предой” в с. Горна Арда.

Вирни се горе