ГЕРБ стимулира симпатичните си общини, критикуват от БСП

ГЕРБ стимулира симпатичните си общини, критикуват от БСП

Методиката за оценка на финансовото състояние на общините разкритикуваха на пресконференция в централата на БСП Димчо Михалевски и Дора Янкова.

По конституция централната власт и местната власт са равнопоставени, а това често се забравя, подчерта Димчо Михалевски и упреква финансовия министър Дянков, че чрез методиката е подготвил метод за раздаване на пари в предстоящата предизборна година.

Припомняме, преди време финансовият министър обяви класация на общините, като заяви, че дисциплинираните и печеливши ще бъдат толерирани.

С тази методика, поясни Михалевски, се стимулират симпатичните. Той подчерта, че гражданите нямат никаква вина за това къде живеят и че не е редно да се правят рейтинги по такива показатели, че по-големите общини да излизат първенци и да получават стимули.

Михалевски заяви, че ще настоява държавата да създаде нормални условия за общините. Той изтъкна, че държавата в много случаи е виновна за финансовия им недостиг.

Според бившия смолянски кмет Дора Янкова на общините се оказва натиск да повишават данъците. Методиката за рейтинги на общините е начин да се каже на общините „острижете народа", коментира тя.

Богатите общини ще бъдат облагодетелствани, категорични са в БСП и заявиха, че ще се противопоставят.

Вирни се горе