ГЕРБ поздрави ансамбъл „Манол Радичев” за юбилея

ГЕРБ поздрави ансамбъл „Манол Радичев” за юбилея

Народният представител д-р Даниела Дариткова поздрави фолклорен ансамбъл „Манол Радичев”-с. Гела. Кошница с цветя и поздравителен адрес от името на депутата и ПП ГЕРБ бяха поднесени на паметния концерт, с който автентичния родопски ансамбъл отбеляза 60-годишен юбилей. В поздравителния адрес се казва: „Ние, родопчани, сме орисани от съдбата да имаме през всичките тези години един от най-добрите и самобитни ансамбли в страната, който се нарежда до най-дълголетните в Орфеевата планина, оцелял и до днес със старинните си песни, уникалните си стъпки и магичния звук на каба гайдите. За тези 60 години ансамбълът има своя безспорен принос в мисията по издирване, разработване и популяризиране на неизчерпаемите съкровища на българския песенен и танцов фолклор.

Вашето изкуство продължава и развива на ново равнище богатите традиции на народните майстори-певци, инструменталисти и танцьори. Познато и обичано навред това изкуство чрез българските мелодии и ритми вдъхва уважение и преклонение пред народния гений, буди благородни чувства към нашата национална самобитност, дава незаменими импулси за творчество. 60 години са напълно достатъчни, за да има днес Вашият колектив богата творческа биография. Това обаче е и възраст, която е основа за още по-богато и зряло развитие, към нови, недостигнати висини. На целия ансамбъл и на неговия настоящ ръководител Стефан Герджиков пожелаваме от все сърце много бодрост, здраве и сили.

Не се съмняваме, че вие няма да се задоволите с постигнатото досега, че ще търсите нови форми за творческа изява, че ще откривате нови пътища за още по-голямо извисяване на българската фолклорна традиция.“ С юбилейния концерт на ансамбъл „Манол Радичев”-с. Гела, се закриха Майските културни тържества в Смолян.

Вирни се горе