ГЕРБ отказва да участва в работата на парламента

ГЕРБ отказва да участва в работата на парламента

ГЕРБ напуснаха днешното заседание на 42-то Народното събрание, което закъсня заради отсъствието на депутатите от партията на бившите управляващи. Оказа се, че ПГ на ГЕРБ се е събрала на заседание, след което към 9.30 влезе в пленарна зала. При втория опит за кворум се регистрираха 197 депутати и НС започна работа.

Бойко Борисов взе думата от пленарната трибуна и обясни, че имал нужда да обмисли какво се случва в парламента.

Той изтъкна, че трябва да си обясни защо Христо Бисеров и Михаил Миков вчера позволили на Атака да се държи недопустимо.

Вчерашното поведение на Волен Сидеров, по думите му, в друг парламент щяло да бъде санкционирано. Понеже сте зависими от тях не го направихте, заяви Борисов. Държите се все едно, че сте спечелили изборите, а партията спечелила изборите е ГЕРБ, категоричен бе той.

С какво право партии три пъти по-малки от ГЕРБ излизат и обиждат, недоумява лидерът на ГЕРБ. Вие сте много големи калинки, обърна се Борисов към опозицията и посочи, че – още в първия ден Тихолов блесна като голяма калинка.

Бойко Борисов обвини управляващите, че са диктатори. Няма да позволим всеки ден да ни обиждате и унижавате, заяви лидерът на ГЕРБ. Участието в парламента на ГЕРБ, според него се оказва безсмислено, защото трите партии си решавали каквото поискат и не се вслушват в думите на ГЕРБ. Партия ГЕРБ, която е избрана от над милиона души, по думите му няма да участва в работата на и парламента.

Останете си трите партии, заяви той и така ГЕРБ отказаха да участват в работата на 42-то НС.

Пилците се броят на есен, закани се Борисов.

Вирни се горе